EHBO
In Belgiƫ is het verstrekken van eerste hulp op de werkvloer een wettelijke verplichting voor werkgevers. Dit is vastgelegd in het Koninklijk Besluit van 15 december 2010 betreffende de eerste hulp bij ongevallen, dat deel uitmaakt van de welzijnswet. De opleiding tot eerstehulpverlener is ontworpen om werknemers te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om snel en effectief te reageren op ongevallen en medische noodsituaties.
Doel van de Opleiding
De verplichte opleiding eerste hulp heeft als doel om werknemers te leren hoe zij eerste hulp kunnen verlenen bij ongevallen en gezondheidsincidenten op de werkplek. Dit omvat basisvaardigheden zoals reanimatie, het verzorgen van wonden, en het omgaan met bewusteloosheid, ademhalingsproblemen en andere acute gezondheidsproblemen.
Inhoud van de Opleiding
De opleiding tot eerstehulpverlener bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De inhoud van de cursus is breed en omvat de belangrijkste aspecten van eerste hulp.
Certificering (16u basisopleiding)
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangen deelnemers een certificaat van bekwaamheid. Dit certificaat toont aan dat de werknemer in staat is om eerste hulp te verlenen op de werkvloer. Het certificaat heeft een geldigheidsduur en moet regelmatig worden vernieuwd door middel van bijscholing en herhalingscursussen.
Bijscholing en Herhaling (4uur jaarlijks herhaald.
Regelmatige bijscholing is verplicht om ervoor te zorgen dat eerstehulpverleners hun kennis en vaardigheden up-to-date houden. Deze bijscholing omvat vaak herhaling van eerder geleerde vaardigheden en nieuwe inzichten en technieken in eerste hulp.
Deze opleiding duurt 1 dag/8 uur.
Ze wordt zowel op onze locaties als op locaties bij de klant gegeven.
Deze opleidingen kunnen wij op weekdagen, zaterdagen en gesplitst over 2 avonden geven.
Na het succesvol volgen van deze opleiding ontvangt de cursist een certificaat.